BLIK OP GRONINGEN

Blik op Groningen werpt een blik op diverse bedrijven in de Provincie, ondersteund met mooie foto’s, vlogs en mooie aanbiedingen van uitsluitend Groninger bedrijven! Bekijk alle aanbiedingen en bedrijven.

 

Van augustus tot en met december maak je kans op wekelijks mooie prijzen via onze Facebook pagina!

STEUN LOKALE BEDRIJVEN EN KOOP IN JE EIGEN REGIO

OET GRUNN!

 

Wat vinden jullie nou van dat windpark in Meeden?

 

BRON: Menterwolde.info

RWE, Yard Energy en Blaaswind betreuren het dat de informatiebijeenkomst over de plannen van Windpark N33 maandagavond is afgeblazen. Actiegroep Storm Meeden had rondom het dorpshuis hekwerk (‘klaagmuur’) geplaatst en had het dorpshuis bezet. “We betreuren het dat op deze manier de omwonenden en anderen niet de kans hebben gekregen om met ons in gesprek te gaan.”

 

Dit zegt woordvoerder Mirjam Davidson van Essent.

Informatie

Omwonenden en belangstellenden uit de regio worden door de initiatiefnemers van het windpark op een andere manier geïnformeerd. Davidson wijst er op dat informatie (of het indienen van zienswijzen) gehaald kan worden van de website www.bureau-energieprojecten.nl. Ook is informatie (posters en visualisaties van de initiatiefnemers) te vinden op www.windpark-n33.nl.

Excursie

Inwoners van Meeden kunnen zich, evenals vorig jaar, aanmelden om een groot windpark in de regio te bezoeken en zo zelf ervaring op te doen met een windpark.

Na de zomer

Mirjam Davidson zegt dat de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu met de provincie Groningen en de gemeenten Menterwolde, Veendam en Oldambt kijken waar de windmolens het beste geplaatst kunnen worden. Davidson: “De ministeries hebben nu nog geen keuze gemaakt welke variant het voorkeursalternatief wordt. De verwachting is dat hier na de zomervakantie duidelijkheid in komt.”

Foto van Geert Brook