Scheemda in beeld

Blik op Scheemda

We brengen Scheemda, het dorp waar Solution Online is begonnen, via video’s, afbeeldingen en tekst in beeld. We laten je in de video zien wat je in Scheemda kan doen en wat er allemaal is.

We gaan eerst langs ons bedrijf, Solution Online. Solution Online is een full-service marketing bureau in Scheemda. Ons bedrijf is begonnen in 2014 als online aanbieder van artikelen van winkeliers. Door contact met ondernemers uit verschillende branches kwamen wij er snel achter dat de behoefte voor ondersteuning met online marketing erg groot was. Wij zijn nu, in 2019, meer dan 160 ondernemers aan het ondersteunen met hun online marketingcampagnes, het bouwen en aanpassen van hun websites, het onderhouden van sociale media, adverteren via Google, en overige ondersteuningen waar behoefte aan is.

We werpen een blik op het station in Scheemda. Het station is het spoorwegstation van Scheemda. Het is gelegen aan de spoorlijn van Groningen naar Nieuweschans en Duitsland. Deze lijn werd geopend op 1 mei 1868. Tegenwoordig is de treinvervoerder Arriva. Het stationsgebouw werd eerder Eexta genoemd en is ontworpen door architect K. H. van Brederode. Momenteel zijn in het pand een woning en een onderzoeksbureau gevestigd.

Je kunt ook naar Scheemda komen met de bus. Er rijden 2 lijnen door Scheemda, lijn 119 die richting Delfzijl en richting Winschoten gaat en lijn 17 die richting Winschoten via Finsterwolde gaat. Ook kun je als scholier met de scholieren bus gaan.

In Scheemda is ook een openlucht zwembad, De Ringberg. Het zwembad heeft 3 baden, een Peuterbad, een ondiep bad en een diep bad. Hier zijn glijbanen, klimtoestellen, een duikplank en een beachvolleybalveld. Je kunt hier heerlijk zonnen op een mooie zomerdag en je kunt altijd terecht bij de kiosk voor een hapje of drankje. Het zwembad is van begin mei tot begin september geopend.

Het Ommerlander Ziekenhuis Groningen staat hier in Scheemda. De organisatie was in september 2008 ontstaan uit een fusie tussen het Delftzicht ziekenhuis in Delfzijl en het St. Lucas ziekenhuis in Winschoten. Het ziekenhuis is een onderdeel van het UMCG Groningen.

Hier in Scheemda kun je terecht bij een tandarts, een orthodontist en een apotheek.

We brengen het centrum van Scheemda in beeld. In het centrum heb je verschillende winkels waar je naartoe kan gaan. Je kunt terecht bij een bloemenwinkel, de Kruidvat, kledingwinkels, supermarkten, de Primera, sportgelegenheden en spullen voor je huis.

Hier hebben ze een paar restaurants en snackbars. De restaurants hier in Scheemda zijn een Grillroom en Pizzeria restaurant, een Chinees-Indisch restaurant en Café Onder de Toorn. Als je zin in een patatje met een snack hebt, kun je terecht bij Snackbar ’t Centrum en De Driesprong. Snackbar De Driesprong zit ook naast Café Onder de Toorn en is onderdeel van het café.

De jachthaven hier in Scheemda ligt langs het Winschoterdiep. Dit jachthaven heeft 50 ligplaatsen voor vaste ligplaatshouders en passanten. Het is voorzien van de belangrijkste dingen zoals een toilet, een douche, water, camerabewaking en meer. In de omgeving zijn mooie wandel- en fietsroutes.

Verder werpen we een blik op het hertenkamp, hier kun je langsgaan met je kinderen om herten, schapen, geiten, kippen en nog meer dieren te bekijken.

We hebben hier in Scheemda 2 kerken, de Hervormde kerk van Scheemda en De Ontmoeting. De Hervormde kerk van Scheemda werd in 1515 gebouwd, het is een zaalkerk met een driezijdige koorsluiting en de kerktoren is vrijstaand. De Ontmoeting is sinds 2010 in bezit.

In Scheemda zijn 3 verschillende scholen, OBS Jaafke, OBS Eexterbasisschool en CBS Annewieke. OBS Jaafke is vernoemd naar een helderziende uit de 13e eeuw genoemd Jaafke/Jafke. Jaafke is een symbool van wijsheid, een symbool dat perfect past bij een school. OBS Eexterbasisschool ligt in een rustige, kindervriendelijke buurt. De basisschool geeft veel aandacht aan verschillende culturen. De school wil daarom de leerlingen begrip en respect bijbrengen voor iedereen. CBS Annewieke is een christelijke school hier in Scheemda. Ze beginnen de dag altijd met een gebed, verhalen vertellen en liedjes zingen. De dag wordt altijd afgesloten met een gezamenlijk gebed.

Op deze pagina vind je vlogs, afbeeldingen en informatie over Scheemda. Thuisbasis van het team van Blik op Groningen!

Blik op bedrijven in Scheemda

Hieronder hebben we een aantal bedrijven uitgelicht. De getoonde winkels/bedrijven hebben een of meerdere diensten afgenomen van Solution Onine, bijvoorbeeld een website, Google streetview, Facebook|Instagram marketing, Google Adwords, bedrijven of animatiefilm, etc.

Aan de rechterkant vind je een stuk geschreven door een van onze stagiaires, Evelyn Weggen.