Blik op Heiligerlee

Even over Heiligerlee…

 

Heiligerlee is een streekdorp in de gemeente Oldambt. Het dorp telt 1436 inwoners

 

Heiligerlee

Er gaan twee bussen door Heiligerlee. Lijn 13 (richting Veendam en Winschoten via Meeden) en lijn 119 (richting Delfzijl en Winschoten via Scheemda).

Heiligerlee heeft niet veel aanbiedingen qua winkels, artsen of plekken waar je uiteten kunt gaan. Er is een tandarts, een kringloopwinkel, een dierenkliniek en een paar andere bedrijven. Verder is er een eetcafé De Gieterij en een broodjeszaak.

De kerk van Heiligerlee is het Graaf Adolf kapel. Hij is gebouwd in het jaar 1873 en het orgel is gebouwd in 1995 door Winold van der Putten en Berend Veger.

Het Graaf Adolfmonument is een groot monument ter nagedachtenis aan de slag van Heiligerlee uit 1568. Het monument is vernoemd naar graaf Adolf van Nassau.

Klokkengieterij museum Heiligerlee is gevestigd in de voormalige klokkengieterij van A.H. van Bergen. Deze vestiging van het bedrijf werd geopend in 1862. Sinds 1987 is het museum er. Ook is er een ander museum bij het klokkengieterij museum, namelijk museum slag bij Heiligerlee.

Het Oldambt is een korenmolen op het industrieterrein Eextahaven in Heiligerlee. De molen werd in 1960 gebouwd door Albert Roemeling.

Er zijn twee basisscholen en een peuterspeelzaal in Heiligerlee. Obs Heiligerlee is voor openbare onderwijs en CBS Mons Sinaï is voor christelijk onderwijs. Het oude Ambt is de peuterspeelzaal.

Verder zijn er nog twee sportverenigingen, vv Heiligerlee en de ijsbaan.

Wat is Heiligerlee voor mij?

Ik ben zelf nog nooit in Heiligerlee geweest, alleen doorheen gereden met de bus. Het is ook niet echt een dorp wat mij aantrekt, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Geschreven door:

Evelyn Weggen

Op deze pagina vind je informatie, vlogs en afbeeldingen van Heiligerlee. We werpen een blik op diverse bedrijven, winkels en restaurants. Evenementen, festivals en jaarmarkten worden door onze vlogster in beeld gebracht!

Blik op bedrijven in Heiligerlee

Blik op bedrijven in Heiligerlee: