Zuidlaren in beeld

Op deze pagina vind je informatie, vlogs en afbeeldingen van Zuidlaren. We werpen een blik op diverse bedrijven, winkels en restaurants. Evenementen, festivals en jaarmarkten worden door onze vlogster in beeld gebracht!

Zuidlaren is een dorp in de provincie Drenthe. Zuidlaren waas tot 1998 een zelfstandige gemeente, maar maakt sindsdien deel uit van gemeente Tynaarlo. Het dorp heeft zeven brinken en wordt daarom vaak gezien als een groen dorp. In 2019 telde het dorp 10.270 inwoners.

 

Zuidlaren is verdeeld in verschillende wijken waarvan Westlaren en Schuilingsoord vroeger aparte dorpen waren. De wijken zijn:

  • Centrum
  • Zuides
  • Westlaren
  • Schuilingsoord

 

Zuidlaren heeft een groot centrum, voor de meeste dingen kun je wel terecht. Zo zijn er meerdere kledingwinkels, drogisterijen, supermarkten en veel meer. Er is ook een goed aanbod aan restaurants in het dorp. Er zijn Aziatische restaurants, snackbars, sterrenrestaurant De Vlindertuin en meer.

 

In het dorp zijn er verschillende dingen te doen. Een van de bekendste plekken is het Zuidlaardermeer. Verder zijn er een museummolen De Wachter, attractiepark Sprookjeshof, meerdere beelden en jaarlijks zijn er twee evenementen, namelijk de Zuidlaardermarkt en swing-in-zuidlaardermeer. Het Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paarden najaar markt en wordt altijd door veel mensen bezocht.

Foto’s afkomstig van naarzuidlaren.nl