Blik op Sappemeer

Op deze pagina vind je informatie, vlogs en afbeeldingen van Sappemeer. We werpen een blik op diverse bedrijven, winkels en restaurants. Evenementen, festivals en jaarmarkten worden door onze vlogster in beeld gebracht!

 

Blik op Sappemeer

Sappemeer is een plaats en een voormalig meer in Groningen. Ook is het de naam van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer. Sinds 1 januari behoort Sappemeer tot de gemeente Midden-Groningen. Het dorp is vernoemd naar een voormalig veenmeertje. In 2019 telde Sappemeer 8.005 inwoners.

In Sappemeer ligt het treinstation Sappemeer-Oost, aan de spoorverbinding van Bad Nieuweschans en Veendam naar Groningen. Er stoppen per uur acht treinen, waarvan vier richting Groningen gaan en twee richting zowel Bad Nieuweschans als Veendam. Verder heeft buslijn 174 een aantal stophaltes in het dorp.

Er zijn een aantal winkels die je kan bezoeken zoals supermarkten, de trekpleister, een masseuse en een paar andere winkels. Natuurlijk kun je ook terecht bij restaurants voor een leuk uitje of met je familie. Ze hebben verschillende snackbars, een Italiaan, een eetcafé en een aantal andere restaurants. Er zijn twee huisartspraktijken en een apotheek.

De drie basisscholen waar je kind(eren) terecht kan zijn twee voor openbaar onderwijs en een voor rooms-katholiek onderwijs.

De Sint-Willibrorduskerk werd in 1872 tot 1873 gebouwd. Het is een hallenkerk in een neogotische stijl. Ook is er een begraafplaats te vinden.

Verder zijn er nog de Koepelkerk, Ontmoetingskerk en een schuurkerk.

Er zijn ook nog verschillende sportverenigingen in Sappemeer. Ze hebben bijvoorbeeld tennis, voetbal, een sportcomplex en nog een paar andere sporten. 

Andere bezienswaardigheden van het dorp zijn:

Een veenborg, een veenkoloniale boerenhoeve, voormalige Rijks Hogere Burgerschool, Scheepswerf Wolthuis en de voormalige moutwijnfabriek.

 

Wat is Sappemeer voor mij?

Ik ben niet erg bekend in Sappemeer, ik ben er misschien een of twee keer geweest. Voor school en stage moet ik er wel altijd langs en van wat ik zie heeft het dorp wel mooie huizen en het ziet er rustig uit. Meer kan ik er eerlijk gezegd niet over vertellen.

Geschreven door:

Evelyn Weggen

Blik op bedrijven in Sappemeer

Bedrijven in Sappemeer in beeld gebracht